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OFFICIAL OPINION NO. 71

July 25, 1945.

Hon. Robert B. Hougham, Executive Secretary,
Indiana State Teachers' Retirement Fund Board,

334 State House,

Indianapolis 4, Indiana.

Dear Sir:

Your letter of June 22, 1945, received requesting an offcial
opinion on the following questions:

"1. Is the Retirement Fund Board, under the 1939

law, authorized to make a distribution of the deceased

teacher's estate among a number of named beneficiar-
ies, where a teacher on May 30, 1945, designated each
named beneficiary?

"2. Does the permission to name a beneficiary
apply to members of the retirement fund who re-
mained in contractual relationship under the 1921 law,
which had stated that the amount due should be paid

to the estate of the teacher?"

1. In answer to your first question, I wish to advise that
prior to the 1939 amendment of the teachers' pension statute
death benefits were payable to the estate of the deceased

teacher who had not been retired on an annuity. This is pro-
vided for by Section 28-4511 Burns' 1933, same being Section
8, Chapter 256, Acts 1921.

Section 28-4511 (e) Burns' 1943 Supplement, Section 1,
Chapter 28, Acts 1939, provides as follows:

"Death before Retirement-Benefit. In the event

of the death of any teacher who is a member under
the provisions of this act, before such teacher has
retired on an annuity, then and in that event the

estate of the deceased teacher (or a beneficiary there":
tofore designated to the board in writing by said

teacher) shall be entitled to a sum chargeable to the
annuity savings account equal to the contributions of
the teacher with interest thereon compounded an-

nually at four (4) per cent, if application therefor
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be made within three (3) years after the death of such
teacher, but not otherwise."

Where the word "Beneficiary" is used in a statute it has
been held the singular includes the pluraL. In the case of

Smith v. Commissioner of Internal Revenue (1932), 52 F.

(2d) 59, the court was required to determine the deficiency
income taxes due under the Federal statute. On page 58 of

the opinion the court said:
"It would seem that Congress did not intend, by the

use of the term 'beneficiary' in section 219 (g) only
a beneficiary having a present vested interest, but
intended to include within that term a beneficiary or

beneficiaries having contingent interests as wen as
those having present or vested ones."

The converse of this rule is also true. See 5 Words and
Phrases, Supp., p. 30, 59 C. J. 987.

I am therefore of the opinion that although Section 28-4511

Burns' 1943 Supplement, supra, uses the word "beneficiary"
the same would be construed to mean the plural as wen as the
singular of that term, and that therefore the Indiana State

Teachers' Pension Fund Board could make a distribution of
.the funds due a deceased teacher among a number of bene-
ficiaries designated by such teacher under the 1939 law, pro-
viding such teacher was a member of such Fund under such
1939 law.

2. In answer to your second question, I wish to advise

Section 28-4511 (n), same being Section 1, Chapter 28, Acts
1939, provides as follows:

"Prior Right-Election. Any teacher whose con-

tractual rights had vested in the fund prior to July 1,
1939, may elect prior to December 31, 1942, to accept
the benefits of this act as amended in 1937 and there-
after. In case any such teacher shall not elect to accept

such benefits conferred by the said amendatory acts
he or she shall continue in prior contractual rights

in the fund."

The last quoted statute has been amended by Chapter 328,
Section 3 (n) of the Acts of 1945, to read as follows:
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" (n) Any teacher whose contractual rights had
vested in the fund prior to July 1, 1945, may elect

prior to December 31, 1946, to accept the benefits of
this act as amended in 1945 and thereafter. In case
any such teacher shall not elect to accept such benefits
conferred by the said amendatory acts he shall con-
tinue in prior contractual rights in the fund. Affdavit
to evidence eligibilty to receive annuity under this
act may be required by the Board from any or all an-
nuitants not more often than once each year."

The 1945 statute contained an emergency clause and was
approved by the Governor on March 9, 1945, and under Sec-
tion 5 of said Act became effective on July 1, 1945.

An examination of the entire 1939 teachers' retirement
statute shows that teachers are required to incur additional
obligations and to make payments of arrear ages in electing
to come under the 1939 statute. The same is equally true of
the amendment of said statute in 1945. Each of said Acts,
as hereinbefore pointed out, only applies to those teachers

electing to come under the provisions of said Acts, and the
rights and liabilties of teachers who were members of such
pension fund under previous statutes are governed by the
provisions of such previous statutes. As hereinbefore pointed
out, teachers under said pension statutes prior to 1939 had no
right to designate a beneficiary and any funds coming to
them on their death were payable to their estate.

Therefore in answer to your second question I am of the

opinion that teachers who remain members of such teachers'
fund by contractual relationship under the 1921 law, and who
have not elected to become members of said fund under the
1939 or the 1945 law, may not name beneficiaries to receive
any money due them on their death, but that same must be
paid under the prior law to such teacher's estate.


