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such minor and must be accompanied by certain data as pro-
vided for in said Act.

It is my opinion that pursuant to the above Act, it would be
necessary that the boys would require a work certificate.

OFFICIAL OPINION NO. 32
July 12, 1955

Mr. R. R. Wickersham
State Examiner

State Board of Accounts
304 State House

Indianapolis, Indiana

Dear Mr. Wickersham:

Your letter has been received requesting an Offcial Opinion
on the following questions:

"1. Does the Marion County Welfare Department
have to buy clothing for dependent children under the
contract as made by the County Commissioners, or can
the Welfare Department disregard the County Com-
missioners' contract and buy without a contract?

"2. Can the County Auditor pay the welfare claims

for clothing for dependent children without the signa-
tures of the County Commissioners?"

It is my understanding that these questions are limited to
cases of dependent children made wards of the Marion County
Welfare Department by the Marion County Juvenile Court and
not living in a county-supported institution.

The authority of the Marion County Juvenile Court to make
dependent children wards of the Marion County Department
of Public Welfare is found in the Acts of 1945, Ch. 356, Sec.

15, as found in Burns' Indiana Statutes (1942 Repl., 1953

Supp.), Section 9-3215, which provides, in part, as follows:
* * *

"If the court shall find that the child comes within the
provisions of this act, it may by order duly entered,
proceed as follows:

* * *
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"(3) The court may make such child a ward of the
court, a ward of the department of public welfare of the
county, or a ward of any licensed child plaèIng agency

in the state wiling to receive such wardship;" (Our
emphasis)

The authority of the Marion County Juvenile Court to make
an order authorizing the expenditure of public funds for the
care and maintenance of such child is found in the Acts of
1953, Ch. 57, Sec. 1, as found in Burns' Indiana Statutes (1942
Repl., 1953 Supp.), Section 9-3219, which provides, in part, as
follows:

"When found by the court to be advisable, compen-
sation shal be aUoil)ed for the care of any child mae a
ward by order of the court or for any child coming

within the provisions of this act (§§ 9-3201-9-3225)
and placed by order of the court with any custodial

agency or institution, or family home, or for any child
on furlough or release from a state institution, even
though wardship may be retained by the trustees of
said institution, and where the expense for the care and
maintennce of such child is not otherwise provided by
law, shal not exceed the sum of two dollars ($2.00) per

day for any child, except that by oi'der of the court in
any individua case, an increased amount may be paid
for those children having unusual needs and requiring
specia care, or an aditiona allowance may be mae
for unusua expense in connection with the care of such
child when such expenses are not included in the ordi-

nary care, and suppor of siich chil, or to meet the
immediate needs of a child when first mae a public
charge that can not be paid from the per diem aUowance
at the time; Provided, that the court shall not make any
allowances for any child for the purpose of providing

education beyond an accredited high school education:
* * * Whenever deemed necessary or beneficia to the
welfare of the child, the county department of public
welfare may establish an account for the benefit of the
child, to which may be credited the amount of per diem
or any part thereof awarded to such child as may nbt be
necessary for its immediate needs. Payment shal be
mae to designated persons for food, clothing, shelter
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and other necessities of such child as furnished and any
balnce of the award remaining may be kept to the
credit of the account of the child for a period not ex-

ceeding six (6) 1nonths, to be used for the benefit of the
child as the need aries, providd that necessary records
are kept of the payments mae for such chil. Provided
further that whenever the county board of public wel-

fare of any county finds that the maximum per diem as
herein established is insuffcient, the county director of
public welfare for and on behalf of the county depart-
ment of public welfare, may petition the court to in-
crease the maximum per diem and the court after due
consideration of said petition, may enter an order in-
creasing the maximum per diem for said county and
. such order of the court duly entered, shall establish and
authorize such increased maximum per diem subject to
the terms of said court order or any modification there-
of. * * *" (Our emphasis)

In view of these statutory provisions, it is my opinion that
when the Juvenile Court of Marion County finds that a child
is a dependent child and places wardship of such child in the
Marion County Department of Public Welfare and also enters
an order for the support and maintenance of such child from
the county welfare fund, that the Marion County Department
of Public Welfare may pay for food, clothing, shelter and other
necessities furnished such child (to the extent of the order

made) without regard to any contract made for the purchase
of clothing by the Marion County Commissioners.

With regard to question number two your attention is di-
rected to Acts of 1897, Ch. 123, Sec. 3 (1948 Repl.), Section

26-809, which provides as follows:

"It shall be unlawful for any board of commissioners
of any county in this state or for any member thereof,
to make any allowance or to allow any claim against
such county, or order the issue of any county order or
warrant for the payment of any sum of money, except

at a regular or special session of said board, and it shall
be unlawful for any county auditor to draw or to issue
to any person any warrant or county order for the pay-
ment of any claim against siih county except the same

125



OPINION 33

has been ordered and allowed by the board of commis-
sioners of the county while in regular or special session,
or by a court of competent jurisdiction; that nothing
herein shall affect the issuing of warrants relating to
the'management of the common or congressional school
fund or insanity inquests." (Our emphasis)

In view of this provision, it is my opinion that when the
Marion County Juvenile Court enters an order authorizing the
expenditure of public funds for the support and maintenance
of a dependent child made a ward of the Marion County De-
partment of Public Welfare that the County Auditor of Marion
County would be authorized to pay the welfare claims for the
care of such child including the purchase of clothing, without
the signatures of the Marion County Commissioners.

OFFICIAL OPINION NO. 33

July 20, 1955
Mr. Harry E. Wells

Insurance Commissioner
240 State House

Indianapolis, Indiana

Dear Mr. Wells:
I have your recent letter which reads as follows:

"Sec. 39-1818-1820, inclusive, of Burns' Indiana Stat-
utes, 1952 Replacement, sets out the 'Provisions that
insurance policies may be purchased by municipal cor-
porations providing that such policies contain a provi-
sion that the carrier wil not set up as a defense the

immunity of municipal corporations insured in the
event of a claim under the policy.

"In the case of Hummer vs. School City of Hartford
City (112 N. E. (2d) 891) Judge Achor stated:

"'Generally speaking, school offcers acting
within the scope of their duty are only respon-

sible individually for the injuries resulting from
corrupt motives and not from mistake of law or
judgment.'
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